Samousisna električna pumpa za pretakanje vode, antifriza i dizela

Pozovite nas

Proizvođač: Agropartner

Samousisna električna pumpa za pretakanje vode, antifriza i dizela

Proizvođač: Agropartner Kontaktirajte nas

Samousisne zupčaste pumpe služe za pretakanje tečnosti kao što su: dizel, biodizel, ulje (20 cSt), antifriz, voda, emulzija, ulje za oplate…

Najčešća primena ovih pumpi je u oblasti nautike za pranje brodova i napajanje vodovodnih instalaciaja. Pored toga pumpe na 12/24V imaju veliku primenu u građevinarstvu pri nanošenju ulja za oplate na beton. Telo pumpe je od niklovanog mesinga a osovina od nerđajućeg čelika.

Radno kolo čini par bronzanih zupčanika koji pri pokretanju pumpe mogu raditi na suvo, kraći period. Preporučena radna temperatura fluida je od 10°C do 70°C, max.85°C za vodu.

Napajanje zupčaste pumpe se vrši putem kablova na 12V ili 24V zavisnosti od poručenog modela. Modeli pumpi na 12/24V predviđeni su za rad u ciklusu od 30min, međutim ovi modeli zupčastih pumpi za vodu mogu da rade konstantno ali pri tom radu pritisci ne prelaze 50% od dozvoljene vrednosti.

U ponudi se nalaze i pumpe od nerđajućeg čelika AISI 316L primarno namenjenog za prehrambenu industriju. Pumpu je moguće montirati u u bilo koji položaj. Pričvršćivanje pumpe za postolje koriste se gumeni zaptivači radi smanjenja nivoa buke. Upotreba pumpe sa zupčanicima mora biti u skladu sa preporučenim normativima i standardima bezbednosti.

Tehničke karakteristike

NazivKoličinaMerna jedinica
Napajanje Pumpe DC12/24V
Protok UP9/UP1012/18l/min
Max. pritisak UP9/UP104/7bar
ulaz/izlaz konekcija5/8"inch
Usis pumpa3m

Materijal: Bronza