Samousisna zupčasta pumpa sa grejačem za smolu, bitumen, lepak

Pozovite nas

Proizvođač: Agropartner

Samousisna zupčasta pumpa sa grejačem za smolu, bitumen, lepak

Proizvođač: Agropartner Kontaktirajte nas

Zupčasta pumpa ima veliku primenu u građevinskoj, prehrambenoj hemijskoj i mnogim drugim industrijama.

Specijalne zupčaste pumpe za visoke temperature namenjene se za pretakanje: lepka, smole, bitumena, glukoze… Pogodne su za različite tečnosti koje se trebaju zagrevati da ne bi očvrsnule u procesu rada. Samousisne zupčaste pumpe sa grejačem su idealne za pretakanje viskoznih tečnosti.

Za istakanje tečnosti srednjih temperatura do 100°C odgovara mehanički zaptivač i zaptivka, za temparature do 180 °C potreban je zaptivač od inox AISI 316. Pumpa sa zupčanicima za visoke temperature dodatno može biti opremljena by-pass ventilom. Posebno se poručuje noseća ploča ili kolica kako bi ste pumpu lakše postavili na željeno mesto. Model ove pumpe možete izabrati na osnovu tečnosti koje pretačete i jačine protoka koji želite.

Kod ovih zupčastih pumpi protok se kreće od 10lit/min pa sve do 400 lit/min, u zavisnosti od modela kojih ima čak 12. Bilo koji model zupčastih pumpi može da radi na tri broja obrtaja 700, 900 i 1400 obrtaja u minuti, a od broja obrtaja zavisi i protok. Napajanje može da se vrši DC verzijom 12V i 24V kao i putem remenice.

Prečnik usisa i potisa se kreće od 3/4″ cola do 2 1/2″ cola dok je maksimalni radni pritisak za ovaj model pumpi do 10 bara. Odnos cene i kvaliteta je veoma povoljan za buduće korisnike.

Tehničke karakteristike

NazivKoličinaMerna jedinica
Protok zupčaste pumpe10 - 400l/min
Broj obrtaja pumpe700 - 900 - 1400rpm
Priključci3/4" - 2 1/2"inch
Max. radni pritisak10bar

Materijal: Inox