Motalica za uzemljenje sa provodnikom

Pozovite nas

Proizvođač: Agropartner

Motalica za uzemljenje sa provodnikom

Proizvođač: Agropartner Kontaktirajte nas

Motalica za uzemljenje je nov način za osiguravanje i povećavanje bezbednosti prilikom transporta tečnosti koje su zapaljive.

Motalice ili kalem sa kabelom za uzemljenje koriste se u visoko rizičnim okruženjima od ekspolzije. Poseduju ATEX sertifikat odobrenje za korišćenje u upasnim zonama.

Kalemi za uzemljenje u EX izvedbi koriste se prilikom transporta: benzina, ugljovodonika i ostalih visoko zapaljivih materijala.

Kabel u motalici je žuto-zeleni unipolaran i namenjen je za uklanjanje elektrostatičkog opterećenja. Izolacija provodnika u kalemu može biti od plastike ili gume, dužina provodnika je od 5,5 do 30 metara i dodatnih 1,5 metara za samo uzemljenje. Temperatura za uzemljenje sa ovim motalicama je od -5 do +50 °C.

Kućište motalice može biti nagnuto najviše do 15° i pritom će biti zaštićeno od kapljica vode u vidu kiše i čvrstih materijala većih od 1mm jer poseduje zaštitu IP42. Instalacija motalica se vrši jednostavno i zavisi od samog okruženja gde se vrši postavljanje. Provodnik sa uzemljenjem se može pričvrstiti na vozilo, zid ili na beton pored objekta kojem treba izvršiti uzemljenje. Cena motalica  za kabl nije u prvom planu već bezbednost radnika, firme i okoline svima uvek mora biti na PRVOM mestu.

Tehničke karakteristike

NazivKoličinaMerna jedinica
Dužina kabela5.5-30m
ZaštitaIP42
Temperatura-5 / +50°C

Materijal: Plastika