Klipna pumpa visokog pritiska

Kontaktirajte nas

Proizvođač: Agropartner

Klipna pumpa visokog pritiska

Proizvođač: Agropartner Kontaktirajte nas

Klipne pumpe se uglavnom koriste kada postoji potreba za korišćenjem tečnosti pri visokim pritiscima. Namena ovih pumpi visokog pritiska je: za industrijsko pranje i čišćenje, na mobilnim peračima, u auto perionicama, na vozilima-kamionima za pranje ulica, u procesima zamagljivanja, građevinskoj industriji, industriji hrane, poljoprivredi…

Što je veći broj klipova, to je veća pravilnost protoka. Većina pumpi ima tri klipa, pošto ova konfiguracija ima najbolji kompromis između dimenzija i pulsacija rada. Glava pumpe je izrađena od (mesinga, aluminijuma, nikla ili Inoxa) sa klipnjača je od mesinga ili aluminijuma.

Pumpe visokog pritiska mogu se spojiti sa različitim tipovima motora direktno (električni, benzinski, hidraulični) ili fleksibilno spajanje. Klipne ili volumetrijske pumpe mogu se napajati iz vodovodne mreže ili iz rezervoara; u poslednjem slučaju, ne preporučuje se pumpa da radi sa pritiskom usisa ispod -0,25 bara.

Pošto je njihova funkcija da obezbede protok a ne pritisak, oni zahtevaju upotrebu
mlaznice – prigušnice za pritisak. Sigurnosni ili regulacioni ventil osigurava da sistem ne prelazi maksimalni pritisak za koji je pumpa dizajnirana.

Za posebne primene, kao što su topla voda ili upotreba sa agresivnim tečnostima, glava pumpe i ostali delovi su od Inoxa a zaptivači od PTFE ili Vitona.

Tehničke karakteristike

NazivKoličinaMerna jedinica