Elektronski i mehanički merač visokog protoka ATEX

Kontaktirajte nas

Proizvođač: Agropartner

Elektronski i mehanički merač visokog protoka ATEX

Proizvođač: Agropartner Kontaktirajte nas

Ovaj tip merila je pravo rešenje kada je potrebno meriti protoke od 25 lit/min pa sve do 3000 lit/min.

Merači visokih protoka najčešće se primenjuju u rafinerijama za punjenje kamionskih-avio cisterni, podzemnih i nadzemnih rezervoara i skladišata. Kućišta merača su izrađena od kvalitetnih materijala aluminijuma ili livenog gvožđa sa malim brojem pokretnih delova tako da ne dolazi do trenja metal o metal.

Nedostatkom trenja smanjuju se i troškovi održavanja i podiže kvalitet ovih merača protoka. Zaptivači su izrađeni od Buna-N, Viton ili Teflon materijala što Vam omogućava merenje raznih vrsta blago agresivnih i neagrsivnih tečnosti. Temperatura fluida na kojem vršite merenje mora biti između -40 i +70 °C kako ne bi došlo do odstupanja ili oštećenja merača protoka.

Takođe na merenje može uticati i sam viskozitet medijuma i on ne sme prealaziti 320cSt. Moguće je postići preciznost bolju od ± 0,1 % ukoliko posedujete tačne informacije: vrste tečnosti, viskozitet i protok. Elektronski i mehanički merač protoka poseduje ATEX, MID, ISO sertifikate i najčešće se primenjuje za naftu i benzin.

Širok spektar oprema merača protoka pruža mogućnost najboljeg izbora za kupca. Za većinu modela možete poručiti sledeće dodatke: štampač, kontrolni ventili, preset ventil (omogućava iskopčavanje merača nakon istočene količine), ventil vazduha (zaustavlja merač ako je prisutan vazduh), odvajač vazduha.

Tehničke karakteristike

NazivKoličinaMerna jedinica
Protok25-3000l/min
Preciznost0,1-0,3%
Priključci1½"-6"inch
Radni pritisak10bar
Temparatura-40 /+70°C

Materijal: Aluminijum