Izaberi motalicu za Baštu?
Izaberi motalicu za Baštu?

Izaberi motalicu za Baštu?

Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas

Motalica je cilindrično vreteno koje se koristi za čuvanje, zaštitu i održavanje creva, konopca ili kabla. Koturače su idealna metoda za skladištenje creva, jer koriste minimalan prostor i štite korisnike od potencijalnog oštećenja dragocene opreme i čak sprečavaju povrede na radnom mestu. Koturače se prave sa različitim metodama uvlačenja creva, veličina, materijala i mogu se prilagoditi različitim varijacijama creva. Mogu se fiksirati na stalnom mestu ili mogu biti prenosive.

Kada neko pomisli na motalicu, prva misao koja vam može pasti na pamet je vaša standardna motalica za baštensko crevo. Mnogi bi bili ugodno iznenađeni kada bi otkrili da se motalice mogu koristiti za razne namene kao što su u komunalni i vozni parkovi, deratizacija, na brodovima, u građevini, automobilskoj industriji, protivpožarna sigurnost i zavarivanje… Motalica za crevo pruža isplativ način za povećanje produktivnosti, istovremeno povećavajući sigurnost, efikasnost i efektivnost na radnom mestu. Korišćenjem motalice za crevo smanjićete opasnost od zapinjanja za crevo držeći ga uredno namotano i van domašaja.

Za tipičnu kućnu upotrebu, baštenske motalice napravljene su od tvrde plastike ili od livenog gvožđa. Mogu se isporučiti sa ručicom za namotavanje creva na kolutu ili automatske baštenske motalice sa zateznim dizajnom koji automatski namotava creva.

Kako odabrati kolut za baštensko crevo

Automatska ili ručna?

Motalica za baštensko crevo može se namotavati ručno-ručna motalica ili automatski-automatska motalica. Ako ne želite da sami ručno motate crevo oko koluta, možete kupiti automatsku koturaču za creva koja će većinu posla učiniti za Vas. Kratkim povlačenjem creva i otpuštanjem, motalica opružnim mehaniznom sama povlači crevo i namotava ga uredno na kolut. Brzo i jednostavno!

Dužina creva?

Pre nego što krenete u razmatranje bilo koje motalice za baštensko crevo, morate odlučiti koja dužina creva vam je potrebna. Ako želite biti na sigurni, kupite koturaču koja može primiti i veće dužine od vašeg creva. Zapamtite, vaše crevo će se raširiti na višim temperaturama.

Prenosivost?

Još jedna stvar o kojoj biste želeli da razmislite, da li želite da vam motalica bude mobilna. Ako imate veliko dvorište, razmislite o kupovini koturače za baštensko crevo kojim se možete kretati dok zalivate. Ako je vaše crevo dovoljno dugo da zalivate sve što vam treba, a da ga ne pomerate, prikladna će vam biti i stacionarna motalica.

koturača za baštu

Prednosti motalice za baštensko crevo

Bezbednost. Jedna od najvećih prednosti motalice je bezbednost. Najčešće se dešava da se ljudi spotaknu o crevo ako nemaju motalicu. Ako nabavite motalicu i crevo uredno namotate, nećete više brinuti zbog ovog problema. Koturača vam omogućava da izvučete dužinu creva koju želite, bez da izvlačite previše da biste izazvali nesreću, a potom je lako namotate nazad.

Organizacija. Upotreba motalice smanjiće nered u vašoj bašti. Kada imate motalicu, veća je verovatnoća da ćete je zapravo koristiti, budući da je lakše povući crevo i kompaktno ga namotati nego ga baciti na zemlju kada završite sa zalivanjem.

Udobnost. Kao što je ranije napomenuto, neke motalice se automatski namotavaju preko opužnog mehanizma, a druge morate ručno namotati. Kupovina automatske motalice za crevo idealna je ako ne želite da trošite mnogo vremena na namotavanje creva nakon što završite. Takođe ćete uštedeti i malo energije.

Dugovečnost i zaštita. Upotreba koturače smanjuje oštećenje creva, neće se lomiti i pucati, a smanjićete štetu od izlaganja suncu. Nećete često menjati crevo, čime štedite novac.

               koturača za baštu                                               Automatska motalica za vodu

Kontaktirajte nas

agropartner logo